Tegelvloeren: Vloer en tegelwerken Julien bvba Maasmechelen (Limburg)

Tegelvloeren

Tegelvloer is slijtvast en duurzaam. Het is hygiënisch, neemt geen stof op en is eenvoudig in onderhoud. Tegelvloer is daarbij uitermate geschikt voor vloerverwarming. De tegels nemen de warmte gemakkelijk op en geven deze langzaam weer af.

Het kiezen van tegels hangt af van uw persoonlijke prioriteiten. Is voor u de esthetiek van de tegels het belangrijkste? Of kies je voor onderhoudsvriendelijkheid en comfort? Ook prijs en slijtvastheid van de tegels kunnen belangrijke criteria zijn.

Bijna alle soorten natuursteen tegels en keramische tegels, zowel voor vloeren als voor maatwerk voor trappen en sierschouwen en badkamers  kunnen door Julien bvba geleverd worden.

Soorten tegels

Natuursteen tegels

Natuursteen wordt onderverdeeld naar herkomst, textuur, kleur, enz. Enkele van de belangrijkste soorten natuursteen zijn: granietmarmerblauwe hardsteenbasaltleisteenkalksteen en zandsteen.

Natuursteen kan gebruikt worden als vloerbedekking maar ook keukenbladenschierschouwen, enz. De slijtvastheid van natuursteen verschilt naargelang de soort. Er moet dan ook nagegaan worden waar de natuursteen gebruikt gaat worden. Dit zal mee uw keuze beïnvloeden. Marc Julien kan u advies geven bij het maken van de juiste keuze van een natuursteen tegel.

Keramische tegels

Keramische tegels worden in een fabriek geproduceerd. Er zijn soorten keramische tegels welke goedkoper zijn dan natuursteen. Anderzijds zijn er ook exclusieve keramische tegels die even duur of zelfs duurder zijn dan natuursteen tegels.

Er zijn verscheidene soorten keramische tegels: terracottafaience (verglaasd aardewerk), grestegelscementtegelsgereconstrueerde natuursteen (fijngemalen natuursteen vermengd met cement). Het verschil tussen deze keramische tegels zit in de manier van bakken en de afwerking. Ook hier houd je best rekening met het gebruik om zo de juiste keuze te maken.

Bij Keramische tegels heeft men een indicatie die de sleetgraadscatergorie aangeeft. Keramische tegels die tot de hoogste categorie behoren zijn onverslijtbaar. Naast deze indicatie heb je bij keramische tegels ook nog eerste of tweede keuze. Dit staat los van de kwaliteit van de vloer. Het heeft enkel te maken met de maatafwijking of kleurafwijking van de tegels onderling. Let bij keramische tegels op met de term eerste handelskeuze of commerciële keuze, dit staat gelijk met tweede keuze!

Contact Us

Julien bvba

Vloer en tegelwerken

Trappenstraat 41
3630 Maasmechelen

+32(0)476 / 36 00 08

info@vloer-tegelwerken-julien.be

Contact Formulier

7 + 10 =

Pin It on Pinterest

Share This