vloerisolatie Vloer en tegelwerken Julien bvba Maasmechelen (Limburg)

Vloerisolatie

Voor vloerisolatie moet men ervoor zorgen dat er voldoende ruimte wordt voorzien voor de vloeropbouw. Er moet een isolatielaag komen maar er moet tevens voldoende ruimte vorzien worden voor de technische leidingen. Zeker nu er steeds meer gebruik gemaakt wordt van vloerverwarming. Bij vloerverwarming mag je op 5 cm extra ruimte rekenen. Indien de chape niet stevig genoeg is, kan je later problemen krijgen met de vloer. Controleer dus tijdig op alle niveaus of er voldoende ruimte wordt voorzien. Indien mogelijk voorzie je best meer dan 17 cm bij klassieke verwarming en 20 à 25 cm bij vloerverwarming.

Akoestische isolatie of geluidsisolatie

Akoestische isolate of geluidsisolatie is niet meer weg te denken uit onze woning. Het steeds dichter bij elkaar wonen en de toename van verkeerslawaai zorgen voor meer lage trillingen. Geluidsisolatie onder de vloerbedekking is zeker in appartementsgebouwen geen overbodige luxe.

Thermische vloerisolatie

Wie denkt dat met een kruipkelder geen thermische vloerisolatie nodig is, heeft het mis. Een kruipkelder is er vooral om vochtproblemen te vermijden. In de winter zakt de luchttemperatuur vaak tot onder 0 terwijl de grondtemperatuur van volle grond gemiddeld 13° C blijft. Een goede thermische vloerisolatie is dan ook zeker aan te raden, zelfs bij een woning zonder kelder of kruipkelder.

Zowel bij vloerverwarming als bij radiatoren krijg je warmteverlies via de vloer. Bij vloerverwarming is het noodzakelijk om te isoleren daar hier het warmteverlies het grootst is.

Vloerisolatie materialen

Isobet

Isobet is een lichte isolerende mortel. Met Isobet kunnen ongelijkheden en technische leidingen makkelijk uitgevuld worden. Om vloer te isoleren met een isolatieplaat moet er eerst een egalisatielaag of chapelaag geplaatst worden. Met Isobet wordt tegelijkertijd geëgaliseerd en geïsoleerd. Doordat Isobet naadloos wordt aangebracht krijg je ook geen koudebruggen en kan je zonder problemen de gewenste isolatiewaarde bereiken.

Betopor

Betopor isolatiechape is een ultralichte isolerende mortel. Deze mortel is geschikt voor het uitvullen en isoleren van vloeren en platte daken. Met de mortel van Betopor kan een egale en isolerende chape laag geplaatst worden zonder koudebruggen die voldoet aan de EPB-normen.

Pur vloerisolatie

Pur isolatie is een schuimisolatie. Deze isolerende laag kan zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde aangebracht worden. Deze laatste methode is ideaal bij een renovatie waar geen isolatielaag onder de vloer kan voorzien worden.

Contact Us

Julien bvba

Vloer en tegelwerken

Trappenstraat 41
3630 Maasmechelen

+32(0)476 / 36 00 08

info@vloer-tegelwerken-julien.be

Contact Formulier

14 + 12 =

Pin It on Pinterest

Share This